0
K pokladně

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1500 g Jahody, balení koš 2,5kg
340 g Edeka Kondenzované mléko (7.5%) 340g
1 lžíce TTD Moučka cukr 1kg
500 ml Čerstvá smetana ke šlehání (33%) 1l

Postup přípravy

1. Jahody pečeme asi hodinku

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, jahody umyjeme a očistíme a položíme do hlubšího pekáčku. Ten vložíme do předehřáté trouby a pečeme jahody 50 minut, aby nám pustily šťávu, poté necháme zcela vychladnout.

2. Vychladlé jahody rozmixujeme

Když jsou jahody studené, tak je spolu s veškerou šťávou rozmixujeme, můžeme nechat i nějaké větší kousky. Poté přidáme plechovku kondenzovaného mléka a lžíci cukru a pořádně promícháme.

3. Zjemníme smetanou

Nakonec si v míse vyšleháme 500 ml smetany na šlehání, přidáme ji k jahodové směsi a opět promícháme.

4. A mrazíme

Takto hotovou zmrzlinu přelijeme do vzduchotěsné nádoby a umístíme do mrazáku. Po 9 hodinách by měla být zmrzlina již zcela zmrzlá.

Nakupte potřebné ingredience

Jahody, balení koš 2,5kg (1500 g)

Edeka Kondenzované mléko (7.5%) 340g (340 g)

TTD Moučka cukr 1kg (1 lžíce)

Čerstvá smetana ke šlehání (33%) 1l (500 ml)