Jáhlová kaše s kokosovým mlékem a mangem

Jáhlová kaše s kokosovým mlékem a mangem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.5 hrnku Jáhly
1 balení Kokosové mléko
0.5 lžičky Vanilkový extrakt
1 ks Tyčinka skořice
3 ks Hřebíček
2 lžíce Javorový sirup
1 špetka Sůl
1 ks Zralé mango
1 špetka Mletá skořice

Postup přípravy

1. Připravíme jáhly

Nejprve připravíme jáhly. Začněte tím, že jáhly v cedníku spaříte horkou vodou. V hrnci smíchejte propláchnuté jáhly s kokosovým mlékem, vanilkovým extraktem a javorovým sirupem. Přidejte celou skořici, hřebíček a špetku soli.

2. Vaříme

Směs přiveďte k mírnému varu a vařte, dokud jáhly nezměknou (cca 20 minut). Nezapomeňte často míchat pro rovnoměrné vaření. Je-li třeba, přilijte další kokosové mléko. Podle chuti oslaďte javorovým sirupem (případně medem, cukrem apod.).

3. Servírujeme

Jáhlovou kaši servírujte s nakrájeným mangem a špetkou skořice.

4. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Jáhly (0.5hrnku)

Kokosové mléko (1balení)

Vanilkový extrakt (0.5lžičky)

Tyčinka skořice (1 ks)

Hřebíček (3 ks)

Javorový sirup (2 lžíce)

Sůl (1špetka)

Zralé mango (1 ks)

Mletá skořice (1špetka)