Do hodinky
1 porce
Jáhly nejprve v cedníku prolijte horkou vodou. Pak je dejte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a vařte je zvolna cca 20–25 minut. Pak můžete kaši jemně rozmixovat tyčovým mixérem. Pak oslaďte cukrem dle chuti.
V menším hrnci nebo pánvi na másle orestujte na kostičky nakrájená jablka a na měsíčky nasekané švestky. Ovoce zakápněte citronovou šťávou a přiklopte poklicí. Duste ho cca 4 minuty, aby lehce pustilo šťávu. Pak ho zasypte hnědým cukrem a ten nechte zkaramelizovat.
Takto připravené ovoce servírujte na jáhlové kaši se špetkou skořice a sekanými jádry vlašských ořechů.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.