0
K pokladně

Jáhlová kaše s jablky, švestkami a ořechy

Jáhlová kaše s jablky, švestkami a ořechy

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Jáhly
500 ml Plnotučné mléko (lze použít i rostlinné alternativy)
1 lžička Moučkový cukr
1 lžička Máslo
3 ks Švestky
1 ks Jablko
0.5 lžičky Citronová šťáva
1 hrst Vlašské ořechy
1 lžíce Třtinový cukr
1 špetka Skořice

Postup přípravy

1. Povaříme jáhly

Jáhly nejprve v cedníku prolijte horkou vodou. Pak je dejte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a vařte je zvolna cca 20–25 minut. Pak můžete kaši jemně rozmixovat tyčovým mixérem. Pak oslaďte cukrem dle chuti. 

2. Zpracujeme ovoce

V menším hrnci nebo pánvi na másle orestujte na kostičky nakrájená jablka a na měsíčky nasekané švestky. Ovoce zakápněte citronovou šťávou a přiklopte poklicí. Duste ho cca 4 minuty, aby lehce pustilo šťávu. Pak ho zasypte hnědým cukrem a ten nechte zkaramelizovat.  

 

3. Servírujeme


Takto připravené ovoce servírujte na jáhlové kaši se špetkou skořice a sekanými jádry vlašských ořechů.  

4. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

 

Nakupte potřebné ingredience

Jáhly (100 g)

Plnotučné mléko (lze použít i rostlinné alternativy) (500 ml)

Moučkový cukr (1lžička)

Máslo (1lžička)

Švestky (3 ks)

Jablko (1 ks)

Citronová šťáva (0.5lžičky)

Vlašské ořechy (1hrst)

Třtinový cukr (1 lžíce)

Skořice (1špetka)