Do hodinky
1 porce
Jáhly nejprve v cedníku prolijte horkou vodou. Pak je dejte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a vařte je zvolna cca 20–25 minut. Pak můžete kaši jemně rozmixovat tyčovým mixérem. Pak oslaďte cukrem dle chuti.
V menším hrnci nebo pánvi na másle orestujte na kostičky nakrájená jablka a na měsíčky nasekané švestky. Ovoce zakápněte citronovou šťávou a přiklopte poklicí. Duste ho cca 4 minuty, aby lehce pustilo šťávu. Pak ho zasypte hnědým cukrem a ten nechte zkaramelizovat.
Takto připravené ovoce servírujte na jáhlové kaši se špetkou skořice a sekanými jádry vlašských ořechů.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.