Italský burger

Italský burger

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks bulka
1 ks Hovězí mleté na burgery
1 ks Mozzarella
1 ks Rajče
1 ks Lístky bazalky
1 ks Římský salát
1 ks Sušená rajčata
1 lžíce Pesto

Postup přípravy

1. Rozpalte gril nebo pánev

Uprostřed masa udělejte důlek a burger opečte z každé strany asi 3-4 minuty. Maso, které jsme pro vás vybrali není potřeba solit ani pepřit. Pokud si burger připravujete z mletého masa, doporučujeme jej po grilování osolit a opepřit.

2. Maso nechte odpočinout

Ugrilované burgery dejte odpočinout mezi dva talíře, nebo do vyhřáté trouby. 

3. Připravte si zbývající ingredience

Nakrájejte na plátky mozzarellu a rajče. Listy salátu opláchněte a natrhejte. Housky rozkrojte napůl, krátce opečte na grilu a potřete pestem.

4. Poskládejte si burgery

Na bulku dejte listy salátu, na něj položte maso a dva plátky mozzarelly. Přidejte sušená rajčata, lístky bazalky a burger přiklopte vrchní bulkou. 

Nakupte potřebné ingredience

bulka (2 ks)

Hovězí mleté na burgery (1 ks)

Mozzarella (1 ks)

Rajče (1 ks)

Lístky bazalky (1 ks)

Římský salát (1 ks)

Sušená rajčata (1 ks)

Pesto (1 lžíce)