Italské risotto

Italské risotto

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

160 g Arborio rýže
5 lžíce Hrášek
2 ks Čerstvá rajčata
400 ml Zeleninový vývar
70 g Máslo
1 ks Šalotka
100 ml Bílé víno
3 lžíce Parmazán
2 ks Halibut
1 ks Citron

Postup přípravy

1. Začínáme s risottem

Na pánvi rozpustíme jednu polovinu másla, přidáme šalotku a dobře opečeme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Přidáme rajčata, zakápneme vínem a vyvaříme. Poté podlijeme vývarem a neustále mícháme.

2. Tipy pro perfektní risotto

Celkově si risotto připravuje asi 20 minut, je třeba ho po celou dobu dobře míchat a když se vývar vyvaří vždy dolít další. Výsledná konzistence musí být vláčná, krémová a ne suchá. Asi v polovině přidáme hrášek. Nakonec přidáme zbylé máslo, hodně parmazánu, osolíme a opepříme podle potřeby.

3. Halibut

Vedle na pánvi si dobře osoleného halibuta opečeme na másle a zakápneme citronem. Společně s risottem je to skvělá kombinace.

Nakupte potřebné ingredience

Arborio rýže (160 g)

Hrášek (5 lžíce)

Čerstvá rajčata (2 ks)

Zeleninový vývar (400 ml)

Máslo (70 g)

Šalotka (1 ks)

Bílé víno (100 ml)

Parmazán (3 lžíce)

Halibut (2 ks)

Citron (1 ks)