Išelské cukroví

Išelské cukroví

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

190 g Rostlinné máslo
210 g Hladká špaldová mouka
90 g Mleté vlašské ořechy
90 g Moučkový cukr
1 lžička Semínka z vanilky
0.5 balení Puding vanilkový
125 ml Mandlové mléko
125 g Rostlinné máslo
80 g Moučkový cukr
2 lžíce Kakao
2 lžíce Rum
150 g Čokoláda
100 g Půlky vlašských ořechů

Postup přípravy

1. Příprava těsta

Nejprve si připravte těsto. Všechny ingredience zpracujte v kuchyňském robotu nebo v míse metličkou. Vypracované těsto zabalte do fólie a nechte aspoň 2 hodiny odležet v lednici.

2. Rozválejte těsto

Rozehřejte troubu na horní a spodní ohřev na 155 °C. Těsto po odležení dejte na pomoučenou pracovní plochu a rozválejte jej do tloušťky 3-4 mm. Vykrajujte kolečka, či kytičky a ty rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Vykrojené cukroví pečte 20-25 minut do zlatova.

3. Připravte si krém

Následně si připravte krém, kterým budete cukroví plnit. Povolené máslo pokojové teploty utřete s cukrem. Na plotně rozehřejte 125 ml mléka a jakmile bude vařit, tak do něj vsypte prosátý puding. Míchejte 2 minuty. Následně vypněte sporák a puding nepřestávejte míchat. Jakmile bude zchladlý, tak do něj postupně zamíchejte 25 g másla.

4. Naplňte cukroví

Nachystejte si zdobící sáček a hladkou špičku. Do sáčku si naplňte přiměřeně krému a na rub poloviny všech sušenek vtlačte krém. Nešetřete vrstvou krému, aby po spojení cukroví byl krém hezky vytlačený v krajích. Naplněné cukroví dejte vychladit, aby krém zatuhl.

5. Namáčejte v čokoládě

Mezitím si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Vychlazené cukroví namáčejte v čokoládě a na vršek dejte doprostřed půlku vlašského jádra. Cukroví skladujte v lednici nebo chladné spížy v uzavíratelné nádobě.

Nakupte potřebné ingredience

Rostlinné máslo (190 g)

Hladká špaldová mouka (210 g)

Mleté vlašské ořechy (90 g)

Moučkový cukr (90 g)

Semínka z vanilky (1lžička)

Puding vanilkový (0.5balení)

Mandlové mléko (125 ml)

Rostlinné máslo (125 g)

Moučkový cukr (80 g)

Kakao (2 lžíce)

Rum (2 lžíce)

Čokoláda (150 g)

Půlky vlašských ořechů (100 g)