Do dvou hodin
1 porce
Nejprve si připravte těsto. Všechny ingredience zpracujte v kuchyňském robotu nebo v míse metličkou. Vypracované těsto zabalte do fólie a nechte aspoň 2 hodiny odležet v lednici.
Rozehřejte troubu na horní a spodní ohřev na 155 °C. Těsto po odležení dejte na pomoučenou pracovní plochu a rozválejte jej do tloušťky 3-4 mm. Vykrajujte kolečka, či kytičky a ty rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Vykrojené cukroví pečte 20-25 minut do zlatova.
Následně si připravte krém, kterým budete cukroví plnit. Povolené máslo pokojové teploty utřete s cukrem. Na plotně rozehřejte 125 ml mléka a jakmile bude vařit, tak do něj vsypte prosátý puding. Míchejte 2 minuty. Následně vypněte sporák a puding nepřestávejte míchat. Jakmile bude zchladlý, tak do něj postupně zamíchejte 25 g másla.
Nachystejte si zdobící sáček a hladkou špičku. Do sáčku si naplňte přiměřeně krému a na rub poloviny všech sušenek vtlačte krém. Nešetřete vrstvou krému, aby po spojení cukroví byl krém hezky vytlačený v krajích. Naplněné cukroví dejte vychladit, aby krém zatuhl.
Mezitím si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Vychlazené cukroví namáčejte v čokoládě a na vršek dejte doprostřed půlku vlašského jádra. Cukroví skladujte v lednici nebo chladné spížy v uzavíratelné nádobě.