0
K pokladně

Husí stehna s bramborovým knedlíkem

Husí stehna s bramborovým knedlíkem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Husí stehna
2 ks Cibule žlutá (cca 300g)
1 ks Vitana Kmín drcený 28g
1 kg Brambory konzumní pozdní volné
2 ks Vejce
200 g Mouka hrubá
200 g Pšeničná krupice hrubá
640 g Sterilované zelí červené 640g
1 ks Cibule červená (cca 250g)
1 ks Ghi České přepuštěné máslo 220ml

Postup přípravy

1. Dáme péct maso

Husí stehna omyjeme, osušíme, posypeme solí a drceným kmínem. Cibuli nakrájíme na čtvrtky a společně s masem vložíme do pekáče, zalijeme vodou. Nejdříve pečeme v zakrytém pekáči na 120 °C 2 hodiny, potom odkryjeme pokličku a pokračujeme v pečení na 180°C 1 hodinu.

2. Povaříme zelí

Cibuli nakrájíme, opečeme na másle dozlatova, přidáme sterilované zelí, můžeme dochutit solí, drceným kmínem, povaříme asi 10 minut na mírném ohni. Na závěr přidáme na zahuštění 1 malou najemno nastrouhanou syrovou bramboru a znovu provaříme.

3. Připravíme brambory a večeře je hotová

Brambory i se slupkou uvaříme asi 20 minut do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, na vále nahrubo nastrouháme, přidáme sůl, hrubou mouku, hrubou krupici a vejce. Vypracujeme těsto a připravíme z něho 4 válečky, ihned vhodíme do kastrolu s vroucí osolenou vodou. Vařečkou opatrně knedlíky odlepíme ode dna, v polovině vaření knedlíky otočíme. Vaříme asi 20 minut, poté naběrákem vyjmeme, odložíme na prkénko (Okraj knedlíků odkrojíme, aby lépe vyšla pára. Ostrým nožem, nebo nití nakrájíme plátky.)

Nakupte potřebné ingredience

Husí stehna (1 ks)

Cibule žlutá (cca 300g) (2 ks)

Vitana Kmín drcený 28g (1 ks)

Brambory konzumní pozdní volné (1 kg)

Mouka hrubá (200 g)

Pšeničná krupice hrubá (200 g)

Sterilované zelí červené 640g (640 g)

Cibule červená (cca 250g) (1 ks)

Ghi České přepuštěné máslo 220ml (1 ks)