Do dvou hodin
1 porce
Husí stehna omyjeme, osušíme, posypeme solí a drceným kmínem. Cibuli nakrájíme na čtvrtky a společně s masem vložíme do pekáče, zalijeme vodou. Nejdříve pečeme v zakrytém pekáči na 120 °C 2 hodiny, potom odkryjeme pokličku a pokračujeme v pečení na 180°C 1 hodinu.
Cibuli nakrájíme, opečeme na másle dozlatova, přidáme sterilované zelí, můžeme dochutit solí, drceným kmínem, povaříme asi 10 minut na mírném ohni. Na závěr přidáme na zahuštění 1 malou najemno nastrouhanou syrovou bramboru a znovu provaříme.
Brambory i se slupkou uvaříme asi 20 minut do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, na vále nahrubo nastrouháme, přidáme sůl, hrubou mouku, hrubou krupici a vejce. Vypracujeme těsto a připravíme z něho 4 válečky, ihned vhodíme do kastrolu s vroucí osolenou vodou. Vařečkou opatrně knedlíky odlepíme ode dna, v polovině vaření knedlíky otočíme. Vaříme asi 20 minut, poté naběrákem vyjmeme, odložíme na prkénko (Okraj knedlíků odkrojíme, aby lépe vyšla pára. Ostrým nožem, nebo nití nakrájíme plátky.)