0
K pokladně

Hruškový crumble s marcipánem

Hruškový crumble s marcipánem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Hrušky
50 g Marcipán
50 g Máslo
0.5 lžičky Skořice
0.5 ks Šťáva z citronu
50 g Ovesné vločky
1 hrst Mandlové lupínky
30 g Hnědý cukr
2 ks Kopeček vanilkové zmrzliny

Postup přípravy

1. Připravíme mísu

Odeberte trošku másla a vymažte s ním dvě jednoporcové zapékací misky nebo střední zapékací mísu.  

2. Zpracujeme hrušky

Hrušky nakrájejte na menší kousky, zakápněte je citronovou šťávou a promíchejte se skořicí. 

3. Předehřejeme troubu

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů.

4. Čas na drobenku


Vytvořte ji ze studeného másla, ovesných vloček, cukru a mandlí a rozdělte ji do misek na vrstvu marcipánu.

5. Pečeme


Pečte asi třicet minut a podávejte ihned po dopečení. Pečením hrušky dokonale změknou a pustí šťávu.

6. Servírujeme 


Crumble servírujte teplý s kopečkem vanilkové zmrzliny. 

7. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.  

Nakupte potřebné ingredience

Hrušky (400 g)

Marcipán (50 g)

Máslo (50 g)

Skořice (0.5lžičky)

Šťáva z citronu (0.5 ks)

Ovesné vločky (50 g)

Mandlové lupínky (1hrst)

Hnědý cukr (30 g)

Kopeček vanilkové zmrzliny (2 ks)