Hovězí Stroganoff s červenou řepou a rösti

Hovězí Stroganoff s červenou řepou a rösti

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

130 g Hovězí pupek
50 g Žampiony
40 g Cibule
100 ml Smetana 33 %
30 g Červená řepa
1 g Hladká mouka
200 g Brambory
50 g Máslo
7 ml Sezamový olej

Postup přípravy

1. Připravíme si maso a uvaříme si bramabory

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Mezitím necháme vařit brambory ve slupce tak, aby uvnitř zůstaly trochu syrové. Postupujeme tak, že brambory dáme do mírně osolené vroucí vody tak, aby byly ponořené a dále na středním plameni vaříme. Bude to trvat asi 15 minut. Když do brambor píchneme vidličkou, brambora by nám neměla pomalu sklouzávat. Tak poznáme, že brambory jsou syrové tak, jak je na rösti potřebujeme.

2. Připravíme si další suroviny

Cibuli i žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.

3. Suroviny si orestujeme

Na třetině másla orestujeme maso, aby se jen zatáhlo a přidáme cibuli. Po minutě přidáme i žampiony a ještě krátce restujeme. Poté zaprášíme moukou a dobře promícháme.

4. Vše povaříme

Maso zalijeme smetanou, přidáme na kostičky nebo tenké tyčinky nakrájenou řepu, osolíme a opepříme a necháme 3-8 minuty vařit, až nám řepa trochu změkne a omáčka začne být hustá.

5. Připravíme si rösti a můžeme servírovat

Na hrubém struhadle si nastrouháme oloupané brambory. Směs osolíme a tvarujeme z ní placičky. Ty smažíme na zbytku másla dozlatova a po osmažení osušíme papírovými kuchyňskými utěrkami od omastku. Hovězí maso servírujeme spolu s rösti.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí pupek (130 g)

Žampiony (50 g)

Cibule (40 g)

Smetana 33 % (100 ml)

Červená řepa (30 g)

Hladká mouka (1 g)

Brambory (200 g)

Máslo (50 g)

Sezamový olej (7 ml)