Hovězí kližka s fazolemi

Hovězí kližka s fazolemi

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg hovězí kližka
1 kg zelené fazolky
2 ks cibule
2 stroužky česnek
2 ks rajčata
2 ks celá skořice
1 hrst černý pepř
4 dcl bílé víno
8 dcl hovězí vývar
2 lžíce olivový olej
1 špetka mletý pepř
1 špetka sůl

Postup přípravy

1. Krok

Kližku nakrájejte na menší kostky a promíchejte s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a kořením. Dobře osolte, opepřete a opékejte na horkém olivovém oleji dozlatova, dokud maso nepustí šťávu.

2. Krok

Rajčata nastrouhejte, dužinu dejte do hrnce a slupku vyhoďte. Šťávu vyduste a celé jídlo podlijte bílým vínem a vývarem.

3. Krok

Duste zhruba hodinu. Přidejte fazolky a vařte, dokud maso nezměkne.

4. Krok

Podávejte se šťouchanými bramborami.

 

Dalších 49 receptů z BIO hovězího najdete na www.myjsmebio.cz v sekci Inspirace z BIO hovězího!

Nakupte potřebné ingredience

hovězí kližka (1 kg)

zelené fazolky (1 kg)

cibule (2 ks)

česnek (2 stroužky)

rajčata (2 ks)

celá skořice (2 ks)

černý pepř (1hrst)

bílé víno (4dcl)

hovězí vývar (8dcl)

olivový olej (2 lžíce)

mletý pepř (1špetka)

sůl (1špetka)