0
K pokladně

Hovězí hamburger se slaninou a čedarem

Hovězí hamburger se slaninou a čedarem

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Mleté maso hovězí
1 x Bulka na burger
40 g Rajče
40 g Okurka
50 g Cibule
20 g Majonéza
20 g Plnotučná hořčice
30 g Kečup
30 g Salát
1 plátky Čedar
3 plátky Slanina
50 g Ledový salát

Postup přípravy

1. Připravíme si suroviny

Mleté maso dochutíme solí a pepřem, důkladně promícháme a vytvarujeme kulaté placky (počet dle porcí) 1 cm tlusté. Rajče opláchneme pod vodou a nakrájíme na 3 mm tenké plátky, stejně tak okurku a cibuli, které oloupeme. Salát opláchneme pod studenou vodou, majonézu smícháme s hořčicí.

2. Opečeme bulky

Rozpálíme pánvičku na vysoký plamen, a nasucho na ní opečeme rozkrojené bulky pouze z vnitřní strany. Pečeme dozlatova.

3. Následně opečeme další suroviny

Do pánvičky, ve které jsme pekli bulky, vložíme polévkovou lžíci rostlinného oleje, který rozpálíme na střední plamen. Dvě minuty restujeme slaninu, pak ji vyndáme a stejným způsobem opečeme cibuli.

4. Na závěr opečeme maso

Jako poslední na pánvičce opečeme mleté maso z každé strany na středním plameni, pečeme asi 3-6 minut, pokud máte raději maso více propečené, můžete péct ještě o něco déle. Na upečené maso položíme plátek čedaru, aby krásně roztál.

5. Nyní si poskládáme hamburger

Spodní bulku namažeme majonézou smíchanou s hořčicí a vrchní bulku namažeme kečupem. Na spodní bulku naskládáme suroviny v tomto pořadí: okurka, rajče, salát, opečená cibule, opečená slanina, maso s čedarem a nakonec přiklopíme vrchní bulkou namazanou kečupem.

Nakupte potřebné ingredience

Mleté maso hovězí (200 g)

Bulka na burger (1x)

Rajče (40 g)

Okurka (40 g)

Cibule (50 g)

Majonéza (20 g)

Plnotučná hořčice (20 g)

Kečup (30 g)

Salát (30 g)

Čedar (1plátky)

Slanina (3plátky)

Ledový salát (50 g)