0
K pokladně

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Hovězí maso
500 g Cibule
2 stroužky Česnek
0.3 lžíce Sladká paprika
0.1 lžíce Majoránka
0.1 lžíce Kmín
1 ks Bobkový list
2 lžíce Hladká mouka
2 lžíce Olej

Postup přípravy

1.

Začneme cibulí, oloupeme jí a nasekáme nadrobno. Cibuli pomalu opékáme na oleji, až je opravdu hodně tmavá, protože potom guláši dodává dobrou barvu. Přidáme na kostky nakrájené maso a taktéž ho dobře opečeme, zasypeme sladkou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme kmín, bobkový list a zalijeme vodou - kostky musí být potopené asi z 2/3.

2.

Maso dusíme až do změknutí, je potřeba hlídat, aby se nezačalo připalovat a postupně ho podlévat. Dušení bude trvat asi 2 hodiny.

3.

Připravíme si jíšku. Na másle nebo oleji osmahneme 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamícháme horkou jíšku a vše přovaříme asi 10 minut. Pak guláš dosolíme, opepříme, a přidáme utřený česnek a majoránkou. Dochucení je na vás, jestli máte raději výtaznější nebo jemnější omáčku. Určiitě to zvládnete!

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí maso (400 g)

Cibule (500 g)

Česnek (2 stroužky)

Sladká paprika (0.3 lžíce)

Majoránka (0.1 lžíce)

Kmín (0.1 lžíce)

Bobkový list (1 ks)

Hladká mouka (2 lžíce)

Olej (2 lžíce)