Časově náročný
1 porce
Začneme cibulí, oloupeme jí a nasekáme nadrobno. Cibuli pomalu opékáme na oleji, až je opravdu hodně tmavá, protože potom guláši dodává dobrou barvu. Přidáme na kostky nakrájené maso a taktéž ho dobře opečeme, zasypeme sladkou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme kmín, bobkový list a zalijeme vodou - kostky musí být potopené asi z 2/3.
Maso dusíme až do změknutí, je potřeba hlídat, aby se nezačalo připalovat a postupně ho podlévat. Dušení bude trvat asi 2 hodiny.
Připravíme si jíšku. Na másle nebo oleji osmahneme 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamícháme horkou jíšku a vše přovaříme asi 10 minut. Pak guláš dosolíme, opepříme, a přidáme utřený česnek a majoránkou. Dochucení je na vás, jestli máte raději výtaznější nebo jemnější omáčku. Určiitě to zvládnete!