Do hodinky
1 porce
Cibuli nakrájejte na slabší půlkolečka. V pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte na středním stupni, dokud nezačne lehce hnědnou a bílé plochy téměř zaniknou. Nezapomeňte cibuli často míchat. Než se dobře vypeče, bude to trvat asi půl hodiny.
Česnek nakrájejte najemno. Když je cibule opečená, vsypte cukr, mletý zázvor a česnek a míchejte asi minutu. Poté zalijte balzamikem, opepřete a míchejte, dokud se tekutina nevypaří.
Sundejte ze sporáku a nechte zchladnout.
Sýr s modrou plísní nakrájejte na plátky.
Hovězí maso ochuťte solí, pepřem a tymiánem. Z masa utvořte 4 stejně velké placky. Z obou stran ogrilujte.
Žemle rozřízněte a na řezné straně obě části opečete dokřupava.
Obě části pak potřete trochou majonézy.
Na spodní díl bulky položte list salátu, na něj cibuli maso a nakonec sýr s modrou plísní. Můžete přidat trochu tymiánu. Přiklopte horní částí bulky a podávejte.