Do dvou hodin
1 porce
Uvařte rýži podle instrukcí na balení, ale použijte trochu méně vody. Rozhodně rýži nechceme spálit, ale pokud chceme ten správný bibimbap, potřebujeme, aby byla o něco sušší než obvykle.
V mističce smíchejte 1 lžíci sojové omáčky, 2 lžičky cukru, 2 lžičky sezamového oleje. Přisypejte lžičku nasekané jarní cibulky, lžičku namletého česneku a špetku pepře.
Roštěnou (nebo svíčkovou) nakrájejte na tenké plátky cca o dvou centimetrech. Přilijte obsah mističky a pořádně s masem promíchejte.´Pak nechte marinovat alespoň 30 minut. Po půl hodině si na pánvi rozpalte olej a masíčko nechte 2 - 3 minuty osmahnout na prudkém plameni.
Odměřte si šálek vody, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Přidejte mungo klíčky a nechte 3 minuty vařit. Pak odlijte vodu a rychle propláchněte studenou vodou. Pak klíčky slijte a vysušte ubrouskem. Přidejte stroužek vylisovaného česneku, 2 lžičky sezamového oleje a špetku soli a pepře. Promíchejte.
Povařte špenát ve vařící vodě asi 30 vteřin. Pak ho rychle slijte, prolijte studenou vodou a důkladně vysušte ubrouskem. Nakrájejte špenát na nudličky, přisypejte 1 lžičku nasekané jarní cibulky, 1 lžičku vylisovaného česneku a 1 lžičku sezamového oleje. Dochuťte solí a pepřem.
Rozkrojte cuketu podélně na dvě poloviny a pak ji nakrájejte na tenké plátky. Přisypejte sůl a pak nechte asi čtvrt hodinky vypotit. Vysajte přebytečnou vodu ubrouskem a pak přidejte 1 lžičku nasekané cibulky, 1/2 lžičky vylisovaného česneku, 1 lžičku sezamového oleje. Jakmile budete hotoví, rozpalte na pánvi olej a osmažte cukety na středním plameni po dobu 1 - 2 minut.
Nasekejte mrkve na úzké nudličky. Rozpalte si pánev s olejem a nechte smažit 1 - 2 minuty na středním plameni. Přidejte špetku soli a pepře pro chuť.
V malé misce dejte dohromady Sriracha omáčku, 1 lžíci cukru, 1 lžíci sezamového oleje a 3 lžíce vody. Všechno pečlivě promíchejte, dokud vám nevznikne omáčka.
Na rozpáleném oleji si připravte volské oko. Mezitím do velké misky vložte porci rýže. Kolem rovnoměrně rozložte jednotlivé druhy připravené zeleniny smíchané s hovězím masem, jak to vidíte na obrázku a pokapejte sezamovým olejem. Nakonec celý pokrm završte připraveným volským okem a podávejte s umíchanou omáčkou.