Houbový kuba

Houbový kuba

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Kroupy vaříme do měkka

Kroupy propláchneme ve studené vodě, necháme okapat. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo ghí s olejem a kroupy na něm opražíme. Zalijeme vodou tak, aby byly kroupy ponořené, osolíme, přiklopíme poklicí, vaříme za občasného míchání (podlévání vodou) 30 minut do měkka.

2. Houbová směs

Na jiné pánvi na másle povaříme houby, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Houby přidáme ke kroupám, přidáme česnek, petržel a majoránku.

3. Už stačí jen zapéct

Směs přendáme do pekáče, na povrch položíme kousky másla, zapékáme na 180 °C cca 30 minut.

Ingredience

300 g Mlýny J. Voženílek Šumavské ječné kroupy velké 500g
200 g Frigoexim Směs mražených hub 1kg
4 stroužek Česnek (cca 70g)

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo