0
K pokladně

Houbové risotto

Houbové risotto

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

50 g Máslo
0 ks Cibule
50 g Celer řapíkatý
75 ml Bílé víno
20 g Lišky obecné
4 ks Žampiony
10 g Sůl
50 g Parmezán
600 ml Zeleninový vývar
10 ml Olivový olej
1 větvičky Tymián
200 g Risotto rýže

Postup přípravy

1. Připravíme si ingredience

Oloupeme a nakrájíme nadrobno půlku cibule. Sušené houby zalijeme horkou vodou a čerstvé žampiony nakrájíme na tenké plátky. Na plotnu si nachystáme hlubší pánev a na středním plameni rozpustíme 25 g másla a lžíci olivového oleje. Opláchneme stonek řapíkatého celeru a nakrájíme asi 3 cm nadrobno. Přidáme nakrájenou cibuli a řapíkatý celer do pánve.

2. Přidáme rýži

Zeleninový vývar naředíme vodou a ohřejeme jej. Do pánve na opečenou cibulku přidáme rýži a krátce ji orestujeme. Přidáme vývar, zamícháme a nakonec přidáme víno. Vaříme 10 minut. Poté přidáme nasekané houby a přilijeme 200 ml vývaru.

3. Dochutíme

Po 10 minutách přidáme dvě lžíce nastrouhaného parmezánu a 20 g másla. Přiklopíme a necháme sýr a máslo rozpustit. Poté přidáme dalších 200 ml vývaru a půl hrnku vody ze sušených hub. Mícháme a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme lžíci másla a nastrouhaný parmezán. Servírujeme posypané parmezán a zakápnuté olivovým olejem.

Nakupte potřebné ingredience

Máslo (50 g)

Cibule (0 ks)

Celer řapíkatý (50 g)

Bílé víno (75 ml)

Lišky obecné (20 g)

Žampiony (4 ks)

Sůl (10 g)

Parmezán (50 g)

Zeleninový vývar (600 ml)

Olivový olej (10 ml)

Tymián (1větvičky)

Risotto rýže (200 g)