Do hodinky
1 porce
Oloupeme a nakrájíme nadrobno půlku cibule. Sušené houby zalijeme horkou vodou a čerstvé žampiony nakrájíme na tenké plátky. Na plotnu si nachystáme hlubší pánev a na středním plameni rozpustíme 25 g másla a lžíci olivového oleje. Opláchneme stonek řapíkatého celeru a nakrájíme asi 3 cm nadrobno. Přidáme nakrájenou cibuli a řapíkatý celer do pánve.
Zeleninový vývar naředíme vodou a ohřejeme jej. Do pánve na opečenou cibulku přidáme rýži a krátce ji orestujeme. Přidáme vývar, zamícháme a nakonec přidáme víno. Vaříme 10 minut. Poté přidáme nasekané houby a přilijeme 200 ml vývaru.
Po 10 minutách přidáme dvě lžíce nastrouhaného parmezánu a 20 g másla. Přiklopíme a necháme sýr a máslo rozpustit. Poté přidáme dalších 200 ml vývaru a půl hrnku vody ze sušených hub. Mícháme a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme lžíci másla a nastrouhaný parmezán. Servírujeme posypané parmezán a zakápnuté olivovým olejem.