Hot dog 3x jinak

Hot dog 3x jinak

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

40 g Smetanový sýr (Philadelphia)
1 ks Červená cibule (Philadelphia)
1 lžička Třtinový cukr (Philadelphia)
2 lžíce Řepkový olej (Philadelphia)
1 ks Párek (Philadelphia)
1 ks Hot dog bulka (Philadelphia)
40 g Čedar (Klasik)
30 g Hořčice (Klasik)
30 g Kečup (Klasik)
40 g Slanina (Klasik)
1 ks Párek (Klasik)
1 ks Hot dog bulka (Klasik)
70 g Červené fazole (Mexiko)
50 g Avokádo (Mexiko)
1 hrst Koriandr (Mexiko)
1 ks Chilli paprička (Mexiko)
50 g Majonéza (Mexiko)
0.5 lžičky Chipotle (Mexiko)
1 ks Párek (Mexiko)
1 ks Hot dog bulka (Mexiko)
1 lžíce Řepkový olej (Mexiko)

Postup přípravy

1. Hot dog Philadelphia

Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Rozpálíme pánev se dvěma lžícemi oleje, jakmile je rozpálený, přidáme cibuli a za občasného promíchání smažíme dozlatova. Jakmile je cibule zlatavá, přidáme cukr a asi 4 lžíce vody a povaříme cca 2 minuty, dokud není cibule hustá a lehce lepkavá. Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Hot dog bulku prořízneme a na grilu nebo na pánvi lehce prohřejeme. Následně vnitřek bulky pomažeme smetanovým sýrem, přidáme ohřátou nožičku párku a poklademe zkaramelizovanou cibulí. Můžeme také ozdobit čerstvou cibulí. 

2. Hot dog klasik

Rozpálíme pánev a osmažíme na kostičky pokrájenou slaninu dokřupava. Na pánvi od slaniny lehce prohřejeme hot dog bulku, nasákne tak tuk ze slaniny a bude křupavá. Následně vnitřek bulky pomažeme kečupem a hořčicí, přidáme polovinu slaniny a ohřátou nožičku párku. Zasypeme najemno nastrouhaným čedarem a ozdobíme zbylou slaninou.

3. Hot dog Mexiko

Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme fazole i s trochou nálevu. Koriandrové lístky otrháme, stonky nakrájíme najemno a přidáme k fazolím. Za občasného promíchání je zahříváme, dokud nebudou fazole měkké a lehce rozmačkané, trvá to pár minut. Odstavíme z plotny a dáme prozatím stranou. Majonézu smícháme s chipotle, papričku nakrájíme na malá kolečka a avokádo na malé kostičky. Hot dog bulku prořízneme a na grilu nebo na pánvi lehce prohřejeme. Následně vnitřek bulky pomažeme připravenou chipotle majonézou a přidáme ohřátou nožičku párku. Poklademe fazolemi, přidáme avokádo, nakonec ozdobíme pokrájenou chilli papričkou a koriandrovými listy. 

Nakupte potřebné ingredience

Smetanový sýr (Philadelphia) (40 g)

Červená cibule (Philadelphia) (1 ks)

Třtinový cukr (Philadelphia) (1lžička)

Řepkový olej (Philadelphia) (2 lžíce)

Párek (Philadelphia) (1 ks)

Hot dog bulka (Philadelphia) (1 ks)

Čedar (Klasik) (40 g)

Hořčice (Klasik) (30 g)

Kečup (Klasik) (30 g)

Slanina (Klasik) (40 g)

Párek (Klasik) (1 ks)

Hot dog bulka (Klasik) (1 ks)

Červené fazole (Mexiko) (70 g)

Avokádo (Mexiko) (50 g)

Koriandr (Mexiko) (1hrst)

Chilli paprička (Mexiko) (1 ks)

Majonéza (Mexiko) (50 g)

Chipotle (Mexiko) (0.5lžičky)

Párek (Mexiko) (1 ks)

Hot dog bulka (Mexiko) (1 ks)

Řepkový olej (Mexiko) (1 lžíce)