Do půl hodinky
1 porce
Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenká kolečka. Orestujeme na oleji do měkka a přidáme cukr, který necháme rozpustit. Dále přilijeme balsamico ocet, několik kuliček červeného pepře a pomalu dusíme do vypaření tekutiny.
Mleté maso dochutíme solí a pepřem a v dlaních vytvarujeme kouli. Do středu koule dáme cheddar a opět vytvarujeme do koule. Následně stlačíme a uděláme úhledný hamburger ve velikosti zvolené bulky. Hamburger opékáme na grilu nebo na pánvičce. Maso musí zůstat ve středu šťavnaté.
Na pánvičce můžeme maso jen rychle zatáhnout a nechat dodělat v troubě při teplotě 180°C.
Bulky opečeme lehce na sádle a potřeme hořčicí. Do bulky dáme hotový hamburger s cibulovou marmeládou a s plátkem slaniny a zeleninou dle chuti (okurka, rajče, nebo salát). Vrchní stranu bulky také potřeme hořčicí.