Hamburger s cibulovou marmeládou

Hamburger s cibulovou marmeládou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Irský hovězí mletý krk Chuck roll
1 ks Hamburgerové bulky
20 g Strouhaný cheddar
1 lžíce Vepřové sádlo
2 lžíce Hořčice Authentic
2 ks Opečený plátek slaniny
1 balení Nakládané okurky
1 balení Sůl
1 balení Pepř
1 ks Velká cibule (na marmeládu)
30 g Cukr (na marmeládu)
50 ml Balsamico ocet (na marmeládu)
1 balení Červený pepř (na marmeládu)
1 balení Slunečnicový olej (na marmeládu)

Postup přípravy

1. Cibulová marmeláda

Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenká kolečka. Orestujeme na oleji do měkka a přidáme cukr, který necháme rozpustit. Dále přilijeme balsamico ocet, několik kuliček červeného pepře a pomalu dusíme do vypaření tekutiny.

2. Mleté maso

Mleté maso dochutíme solí a pepřem a v dlaních vytvarujeme kouli. Do středu koule dáme cheddar a opět vytvarujeme do koule. Následně stlačíme a uděláme úhledný hamburger ve velikosti zvolené bulky. Hamburger opékáme na grilu nebo na pánvičce. Maso musí zůstat ve středu šťavnaté.

3. Náš tip

Na pánvičce můžeme maso jen rychle zatáhnout a nechat dodělat v troubě při teplotě 180°C.

4. Hamburgerové bulky

Bulky opečeme lehce na sádle a potřeme hořčicí. Do bulky dáme hotový hamburger s cibulovou marmeládou a s plátkem slaniny a zeleninou dle chuti (okurka, rajče, nebo salát). Vrchní stranu bulky také potřeme hořčicí.

Nakupte potřebné ingredience

Irský hovězí mletý krk Chuck roll (150 g)

Hamburgerové bulky (1 ks)

Strouhaný cheddar (20 g)

Vepřové sádlo (1 lžíce)

Hořčice Authentic (2 lžíce)

Opečený plátek slaniny (2 ks)

Nakládané okurky (1balení)

Sůl (1balení)

Pepř (1balení)

Velká cibule (na marmeládu) (1 ks)

Cukr (na marmeládu) (30 g)

Balsamico ocet (na marmeládu) (50 ml)

Červený pepř (na marmeládu) (1balení)

Slunečnicový olej (na marmeládu) (1balení)