Do dvou hodin
1 porce
V hrnci rozpusťte sádlo. Cibuli nakrájejte najemno a na středním stupni osmahněte do zlatova.
Hovězí maso nakrájejte na malé kostičky. Osolte a opepřete. Zvyšte o trochu výkon sporáku a přidejte maso do hrnce k cibuli. Při opékání maso míchejte, aby se ze všech stran zatáhlo. Pokud pustí šťávu, míchejte tak dlouho, dokud se tekutina nevypeče. Sporák opět trochu ztlumte. Maso zaprašte moukou, paprikou, kmínem, přidejte rajský protlak, prolisovaný česnek a míchejte, aby se kousky masa obalily vzniklou „pastou“. Můžete do základu přidat i pálivou papriku, která dodá polévce říz, kvůli dětem můžete popř. vynechat.
Za stálého míchání přilijte teplý vývar. Osolte a pod poklicí vařte asi hodinu a půl, dokud nezměkne maso.
Brambory nakrájejte na kostičky a vložte do polévky. Vařte do změknutí další čtvrthodinku.
Když jsou brambory měkké, naberte střední špetku majoránky a do polévky ji mezi prsty rozemněte. Zamíchejte a stáhněte ze sporáku.
Hotovou polévku můžete na talíři servírovat posypanou čerstvě nakrájenou petrželkou.