Do půl hodinky
1 porce
Ananas zbavte slupky a nakrájejte na 1,5 cm silné plátky – na 1 porci počítejte 1 plátek ananasu. Z ananasu vykrojte tvrdý střed.
Halloumi sýr nakrájejte na centimetr silné plátky. Na porci počítejte 2 plátky.
Cuketu nakrájejte na plátky silné asi 8 mm. Na porci počítejte cca 6 plátků. V misce zakápněte trochou oleje. Osolte a promíchejte.
V čisté misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje s nakrájenou mátou, oreganem a chilli vločkami.
Gril potřete olejem. Ananas, cuketu i halloumi z obou stran ogrilujete. Ani jednu z ingrediencí není třeba grilovat dlouho – u ananasu stačí chvíli, aby zvýraznit svou sladkost, cuketa by měla zůstat stále trochu křupavá a halloumi by měl povolit – pozor, aby se nezačal rozpékat, resp. roztékat.
Cuketu rozdělte na talíře. Opepřete. Na cuketu položte vždy po kousku ananasu. Na ananas položte halloumi. Přelijte trochou bylinkového oleje s chilli vločkami.
Podávejte s pečivem.