Grilované kukuřice

Grilované kukuřice

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Kukuřice cukrová předvařená vakuovaná 400g
60 g Gran Moravia Přírodní extra tvrdý sýr čerstvě strouhaný 45%, 60g
2 lžíce Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
1 stroužek Česnek (cca 60g)
10 větviček Oregano květináč "13 cm”
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Kukuřici uvaříme

Ideální je použít už uvařené očištěné kukuřice. Stačí do nich zapíchat špejle, aby se lépe otáčely při grilování i jedly. Pokud použijeme čerstvou kukuřici, je třeba ji předem uvařit doměkka v osolené vodě.

2. Bylinky smícháme s máslem

Před grilování si připravíme máslovou směs z povoleného másla, nadrceného stroužku česneku, nasekaného čerstvého oregána, trochy soli a čerstvě namletého pepře. Všechno smícháme dohromady.

3. Průběžně potíráme máslem

Rozpálenou mřížku grilu potřeme trochou tuku. Jednotlivé kukuřice potřeme vrstvou máslové směsi a dáme ze všech stran grilovat, v průběhu opékání kukuřice opět průběžně potíráme ochuceným máslem.

4. Servírujeme ještě teplé

Když jsou kukuřice ze všech stran ogrilované, ještě horké je znovu potřeme zbylým máslem a posypeme nebo obalíme je v nastrouhaném parmazánu. Ihned je podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Kukuřice cukrová předvařená vakuovaná 400g (4 ks)

Gran Moravia Přírodní extra tvrdý sýr čerstvě strouhaný 45%, 60g (60 g)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (2 lžíce)

Česnek (cca 60g) (1 stroužek)

Oregano květináč "13 cm” (10větviček)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)