Do půl hodinky
1 porce
Ideální je použít už uvařené očištěné kukuřice. Stačí do nich zapíchat špejle, aby se lépe otáčely při grilování i jedly. Pokud použijeme čerstvou kukuřici, je třeba ji předem uvařit doměkka v osolené vodě.
Před grilování si připravíme máslovou směs z povoleného másla, nadrceného stroužku česneku, nasekaného čerstvého oregána, trochy soli a čerstvě namletého pepře. Všechno smícháme dohromady.
Rozpálenou mřížku grilu potřeme trochou tuku. Jednotlivé kukuřice potřeme vrstvou máslové směsi a dáme ze všech stran grilovat, v průběhu opékání kukuřice opět průběžně potíráme ochuceným máslem.
Když jsou kukuřice ze všech stran ogrilované, ještě horké je znovu potřeme zbylým máslem a posypeme nebo obalíme je v nastrouhaném parmazánu. Ihned je podáváme.