0
K pokladně

Grilovaná feta

Grilovaná feta

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

180 g Dodoni Feta čerstvý sýr ve vakuu 180g
10 ks Giana Španělské olivy zelené bez pecky ve slaném nálevu 195g
250 g Cibule červená (cca 250g)
0 ks Chilli Cayenne 50g
1 ks Paprika červená (cca 260g)
15 ks Rajčata Cherry červená 250g
1 stroužek Česnek (cca 80g)
1 plátky Rozmarýn řezaný balený 30g
2 lžíce Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g

Postup přípravy

1. Rozpálíme gril

Gril necháme rozpálit na cca 200 stupňů.

2. Sýr grilujeme v alobalu

Alobal lehce pokapeme olivovým olejem a položíme na něj sýr feta. Navrch poklademe na kolečka nakrájenou červenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, olivy, papriku, snítku rozmarýnu, můžeme přidat trochu čerstvé chilli papričky a pár cherry rajčátek, kterým nařízneme slupku. Vše ještě trochu zakápneme olivovým olejem, lehce posolíme a opepříme. Alobal zabalíme a baliček dáme péct na rozpálenou mřížku grilu a ten zaklopíme. Sýr grilujeme asi 15 minut.

3. Hodí se k pečivu

Podávejte s pečivem.

Nakupte potřebné ingredience

Dodoni Feta čerstvý sýr ve vakuu 180g (180 g)

Giana Španělské olivy zelené bez pecky ve slaném nálevu 195g (10 ks)

Cibule červená (cca 250g) (250 g)

Chilli Cayenne 50g (0 ks)

Paprika červená (cca 260g) (1 ks)

Rajčata Cherry červená 250g (15 ks)

Česnek (cca 80g) (1 stroužek)

Rozmarýn řezaný balený 30g (1plátky)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (2 lžíce)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (2 g)