0
K pokladně

French toast s grilovanými banány

French toast s grilovanými banány

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 plátky Italský světlý toustový chléb 400g
2 ks Banán Fyffes (cca 190g)
2 lžíce Natu Natuneta 140g
1 ks Schubert Vejce, 6ks - z volného výběhu
50 ml Olma Smetana (12%) 200g
8 g Dr. Oetker Vanilkový cukr 8g
1 lžíce Inalpi Přepuštěné máslo Ghí 250g
50 g Česká produkce - Maliny vanička 125g
10 g Diana Mandle plátky 100g

Postup přípravy

1. Grilované banány připravíme jednoduše

Nejprve je oloupeme a pak je celé rozkrojíme podélně napůl. Na pánvi na lžičce přepuštěného másla ghí je opečeme dozlatova řezem dolů. Hotové banány dáme stranou.

2. Vejce se smetanou

V hlubokém talíři rozšleháme vejce se smetanou a vanilkovým cukrem.

3. Opečeme tousty

V pánvi po banánech na další lžičce ghí opečeme dozlatova tousty z obou stran, které před tím namočíme do vaječno-smetanové směsi.

4. Zdobíme podle chuti

Hotové french tousty namažeme Natunetou, poklademe banány. Můžeme přidat další ovoce, například maliny, ostružiny nebo jahody a nakonec něco křupavého - já přidala plátky kokosu, ale můžete dát např. plátky mandlí.

Nakupte potřebné ingredience

Italský světlý toustový chléb 400g (2plátky)

Banán Fyffes (cca 190g) (2 ks)

Natu Natuneta 140g (2 lžíce)

Schubert Vejce, 6ks - z volného výběhu (1 ks)

Olma Smetana (12%) 200g (50 ml)

Dr. Oetker Vanilkový cukr 8g (8 g)

Inalpi Přepuštěné máslo Ghí 250g (1 lžíce)

Česká produkce - Maliny vanička 125g (50 g)

Diana Mandle plátky 100g (10 g)