Do hodinky
1 porce
Troubu si předehřejeme na 250 °C. Do malého hrnce nalijeme vodu se solí a přivedeme k varu. Mezitím opláchneme a osušíme zeleninu, brambory podélně rozkrájíme na čtvrtky. Z lusků odstraníme tvrdý stonek, česnek oloupeme a vylisujeme. Citróny rozčtvrtíme, římský salát zbavíme stonku a kořene a pak ho nasekáme nahrubo. Z ředkviček odřízneme oba konce a nakrájíme je na jemné plátky. Nakonec najemno nasekáme petrželku.
Brambory vložíme na pečící papír a pokapeme je olivovým olejem. Přidáme sůl, pepř a koření podle toho, jak pálivé jídlo bychom chtěli. Brambory promícháme, aby se ve směsi koření a oleje pěkně vymáchaly. Nakonec je vyskládáme do jedné vrstvy slupkami dolů. Necháme je péct asi půl hodinky, dokud nezezlátnou a nezměknou.
Když se brambory pečou přibližně 10 minut, vložíme do připravené vroucí vody fazolové lusky. Necháme je vařit 2 – 3 minuty, dokud nezměknou. Pak je vyndáme, osušíme a půl minuty je budeme proplachovat studenou vodou, aby v nich přestalo pracovat teplo.
Brambory necháváme v troubě a ve střední misce smícháme majonézu, česnekovou pastu a šťávu z vymačkaných čtvrtek pomerančů. Osolíme, opepříme a zamícháme. Dresing máme hotový.
V jiné velké misce najemno našleháme rýžovou mouku a půl šálku vody. Osolíme a opepříme. Filety z tresky osušíme papírovými ubrousky. Mezitím si na pánvi nahřejeme olej na středním ohni. Jakmile je dost horký, obalíme filety v připraveném těstíčku a dáme je smažit na pánev. Před otočením smažíme 6 až 8 minut, dokud není těstíčko zlaté a křupavé. Po otočení smažíme 3 až 5 minut, aby se maso propeklo skrz naskrz. Po odebrání z pánve osušíme papírovými ubrousky a okořeníme solí a pepřem.
Před podáváním smícháme ve velké míse římský salát, ředkvičky, fazole a dresing. Pokapeme olivovým olejem a promícháme, vše osolíme a opepříme. Tresku spolu s opečenými bramborami posypeme petrželkou. Podáváme se zbývajícím dresingem a nakrájenými plátky citrónu.