Dýňový chlebíček

Dýňový chlebíček

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Vejce
90 g Řepkový olej
140 g Třtinový cukr
220 g Dýňové pyré
50 g Mléko
225 g Hladká mouka
1 lžička Skořice
1 lžička Perníkové koření
1 lžička Kypřicí prášek
0.5 lžička Soda
1 špetka Sůl
150 g Smetanový sýr (na ozdobu)
1 balení Moučkový cukr (na ozdobu)
1 hrst Pekanové ořechy (na ozdobu)

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejeme na 180 a formu na chlebíček vymažeme olejem. Ve velké míse smícháme pyré, olej, cukr a mléko. Přidáme vajíčka a prošleháme do hladké směsi. Ve vedlejší míse smícháme mouku, koření, kypřicí prášek, sodu a sůl. Směs mokrých i suchých surovin smícháme do jednoho hutného těsta, to poté přelijeme do připravené formy, uhladíme a dáme péct do rozpálené trouby na cca 1 hodinu. Před vyndáním raději zkusíme párátkem, zda je chlebíček opravdu dopečený, poté necháme zcela vychladnout.

2. Krok

Když je chlebíček již studený, smícháme smetanový sýr s cukrem. Tímto krémem chlebíček ozdobíme, nakonec poklademe nahrubo nasekanými ořechy a lehce posypeme skořicí.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (2 ks)

Řepkový olej (90 g)

Třtinový cukr (140 g)

Dýňové pyré (220 g)

Mléko (50 g)

Hladká mouka (225 g)

Skořice (1lžička)

Perníkové koření (1lžička)

Kypřicí prášek (1lžička)

Soda (0.5lžička)

Sůl (1špetka)

Smetanový sýr (na ozdobu) (150 g)

Moučkový cukr (na ozdobu) (1balení)

Pekanové ořechy (na ozdobu) (1hrst)