Používáte zastaralou verzi internetového prohlížeče. Některé funkce webu nemusí být plně dostupné. Doporučujeme provést aktualizaci vašeho prohlížeče.
0
K pokladně

Dýňový chléb

Dýňový chléb

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 lžíce 1 lžíce droždí
0.11 g 500 g dýně
0.5 g 500 g pšeničné hladké mouky
1 lžíce 1 lžíce soli
500 ml 500 ml pitné vody

Postup přípravy

1. Zpracujte dýni

Dýni oloupejte a odstraňte z ní semínka (ponechte si je stranou, budou se hodit později). Pak dýni nakrájejte na několik větších kusů. Namočte je do půl litru osolené vody, kde je cca 20 minut vařte, dokud nezměknou. Zceďte, ale vodu z dýně nevylévejte a ponechejte si ji. Dýni rozmačkejte (případně rozmixujte) dokud z ní není jemná kaše.

2. Připravte těsto

Do mísy nasypejte droždí a zalijte ho 60 ml dýňové vody, která zbyla z dýně. Počkejte, až se droždí ve vodě dokonale rozpustí. Poté do mísy přidejte mouku, sůl a přilijte 100 ml dýňové vody a samotnou dýňovou kaši. Pokud je těsto stále příliš drobivé, přidejte ještě vodu.

3. Nechte těsto nakynout a pečte

Těsto vyklopte na pracovní stůl a pořádně hněťte alespoň pět minut. Poté dejte zpět do mísy a počkejte hodinu, než těsto vykyne. Z těsta pak vytvarujte bochník chleba a posypte ho dýňovými semínky. Přeneste na plech a nechte dalších 30 minut kynout. Následně plech dejte do předehřáté trouby a nechte 40 minut péct při teplotě 220 stupňů.

Nakupte potřebné ingredience

1 lžíce droždí (1 lžíce)

500 g dýně (0.11 g)

500 g pšeničné hladké mouky (0.5 g)

1 lžíce soli (1 lžíce)

500 ml pitné vody (500 ml)