Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Polohrubá mouka
160 g Krupicový cukr
12 g Prášek do pečiva
300 g Smetanový jogurt
2 ks Vejce
150 g Rebarbora
10 g Zázvor
0.5 g Jahody
0.07 g Hrubá mouka
60 g Máslo

Postup přípravy

1.

Rebarboru nakrájejte na menší kousky a dejte ji do malé misky společně se dvěma lžícemi cukru a najemno nasekaným čerstvým zázvorem. Nechte ji asi 30 minut být.

2.

Troubu předehřejte na 170 stupňů. Mezitím v míse smíchejte polohrubou mouku, cukr krupici, sůl a prášek do pečiva. Nyní do sypké směsi přidejte jogurty, vejce a vše důkladně promíchejte.

3.

Nyní si připravte drobenku ze studeného másla, hrubé mouky a 60 g krupicového cukru.

4.

Těsto vlijte na pekáč pomaštěný máslem a posypaný hrubou moukou. Ozdobte ho kousky rebarbory se zázvorem a nakrájenými jahodami. Navrch koláč posypte drobenkou.

5.

Dejte ho péct asi na 30 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Polohrubá mouka (200 g)

Krupicový cukr (160 g)

Prášek do pečiva (12 g)

Smetanový jogurt (300 g)

Vejce (2 ks)

Rebarbora (150 g)

Zázvor (10 g)

Jahody (0.5 g)

Hrubá mouka (0.07 g)

Máslo (60 g)