Domácí tvarohové koláčky

Domácí tvarohové koláčky

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.15 g 150 g moučkového cukru
0.105 g 105 g hladké pšeničné mouky
50 g 50 g másla
0.2 g 30 g rozinek
150 g 150 g polotučného tvarohu
0.6 ks 4 vejce

Postup přípravy

1.

Hladkou pšeničnou mouku smícháme se 150 g moučkového cukru, přidáme 3 vejce a zpracujeme v těsto. Do těsta zapracujeme 50 g másla. Z těsta uděláme bochánek a dáme ho na 30 minut do ledničky chladit.

2.

Pokud máme k dispozici malé formičky na koláčky, vymažeme je máslem. Pokud ne, vymažeme si plech, na kterém budeme koláčky péct nebo plech potáhneme pečícím papírem.

3.

Tvaroh vyšlehejte s cukrem, máslemi a jedním vejcem.

4.

Troubu předehřejeme na 180 °C a v případě horko vzdušné trouby na 160 °C.

5.

Těsto vyndáme z ledničky, vyválíme ho a vyložíme jím formičky. V případě, že formičky nemáme, se pokusíme vytvarovat z těsta malé oválné placičky, které rozmístíme na plech v dostatečné vzdálenosti od sebe. Na těsto dáme tvarohový krém, který ozdobte rozinkou. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Nakupte potřebné ingredience

150 g moučkového cukru (0.15 g)

105 g hladké pšeničné mouky (0.105 g)

50 g másla (50 g)

30 g rozinek (0.2 g)

150 g polotučného tvarohu (150 g)

4 vejce (0.6 ks)