0
K pokladně

Domácí těsto na pizzu

Domácí těsto na pizzu

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 lžíce Cukr
2 lžíce Aktivní sušené droždí
480 g Hladká mouka
1 lžíce Sůl
2 lžíce Olivový olej

Postup přípravy

1.

Připravte si velkou misku a vlijte 360 ml teplé vody. Rovnoměrně na hladinu nasypejte droždí a nechte 7 minut odstát, dokud se nezačnou tvořit bublinky.

2.

Přidejte 240 g mouky, olivový olej, sůl a cukr a vše promíchejte, dokud nevznikne jednolité těsto. Můžete použít dřevěnou měchačku nebo hnětací nástavec z mixéru. Pak postupně přidávejte zbylých 240 g mouky, dokud se těsto nepřestane lepit na stěnu misky.

3.

Chcete-li těsto zpracovat ručně, vyklopte ho na pomoučený vál a začněte hníst. Pokud vám těsto připadá lepkavé, zkuste přidat ještě špetku mouky. Pokračujte v hnětení, dokud těsto není hladké a elastické.

4.

Vložte těsto do misky promazané olivovým olejem a jednou ho otočte. Misku zakryjte plastovou fólií a nechte odstát na teplém místě asi hodinu. Do té doby by se těsto mělo zvednout a zdvojnásobit svůj objem.

5.

Troubu předehřejte na 250 stupňů. Těsto rozložte na pomoučený vál. Rozdělte ho na více částí podle toho, kolik pizz chcete udělat, a vytvarujte z něj kouličku. Vložte do plastové fólie a nechte asi čtvrt hodiny odpočívat.

6.

Připravené kouličky těsta zploštěte na pomoučeném válu a zpracujte z nich kulatou pizzu. Pak ji umístěte na připravený pečící papír s kukuřičnou krupicí.

7.

Vršek každé pizzy pomažte olivovým olejem. Pak ji ozdobte podle chuti. Pizzu pečeme zpravidla asi 10 minut, dokud okraje nejsou zlaté a křupavé.

Nakupte potřebné ingredience

Cukr (2 lžíce)

Aktivní sušené droždí (2 lžíce)

Hladká mouka (480 g)

Sůl (1 lžíce)

Olivový olej (2 lžíce)