Domácí oříšková granola

Domácí oříšková granola

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Ovesné vločky
100 g Mandle
50 g Pekanové ořechy
40 g Slunečnicová semínka
1 špetka Sůl
1 lžička Skořice mletá
150 g Med
60 g Máslo
60 g Olivový olej

Postup přípravy

1. Připravíme suchou směs

Předehřejte si troubu na 165 °C a vyložte si dva velké plechy pečícím papírem. Ve velké míse smíchejte vločky, mandle a slunečnicová semínka, skořici a sůl.

2. Připravíme tekutou směs

Do menšího hrnce dejte med, máslo a olej. Rozehřejte je na malém plameni, aby se propojily.

3. Dáme je dohromady

Tekutou směs přidejte k suché směsi, promíchejte a rozdělte na dva plechy a rovnoměrně rozprostřete.  Vločky nemusíte nijak umačkávat.

4. Necháme péct

Pečte do zlatova cca 20-25 minut. V půlce pečení je promíchejte.

5. Ozdobíme a skladujeme

Po vychladnutí dejte do krabičky.

6. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Ovesné vločky (500 g)

Mandle (100 g)

Pekanové ořechy (50 g)

Slunečnicová semínka (40 g)

Sůl (1špetka)

Skořice mletá (1lžička)

Med (150 g)

Máslo (60 g)

Olivový olej (60 g)