0
K pokladně

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Ovesné vločky
100 g Pekanové ořechy
60 g Máslo
50 g Třtinový cukr
100 g Med
5 g Špetka soli
60 g Sušené brusinky
70 g Hořká čokoláda

Postup přípravy

1. Krok

Předehřejeme troubu na 180 a větší plech vyložíme pečícím papírem. Pekanové ořechy lehce pokrájíme a společně s vločkami je přesuneme na připravený plech a vložíme do trouby na 8 minut, v polovině je promícháme. Ořechy i vločky by měly lehce zezlátnout.

2. Krok

Mezi tím se připravíme pekáček o rozměrech cca 25x15, ten vyložíme pečícím papírem. V kastrůlku smícháme med, máslo, cukr a špetku soli a pomalu zahříváme, dokud se máslo i cukrové krystalky nerozpustí a nám nevznikne hladká směs. Tuto směs v míse smícháme s vločkami a pekanovými ořechy a necháme 5 minut vychladnout. Mezi tím si pokrájíme čokoládu a sušené brusinky, když je směs vychladlá, přidáme i je a řádně promícháme. Je možné, že se část čokolády rozpustí, to ale nevadí, tyčinky tak budou držet lépe u sebe.

3. Krok

Nyní směs vysypeme do pekáčku cca 25x15 vyloženého pečícím papírem a co nejvíce stlačíme, nejlépe se to dělá buď pěstí nebo dnem skleničky. Musíme směs do pekáčku stlačit opravdu velmi precizně, jinak nám tyčinky nebudou držet, když je budeme krájet. Pokud máme již hladkou vrstvu, přesuneme pekáček do trouby na 5 minut. Poté necháme vychladnout a přesuneme do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny. Po ztuhnutí pekáček vyndáme z lednice a ostrým nožem nakrájíme jednotlivé tyčinky. Uchováváme ve vzduchotěsné misce.

Nakupte potřebné ingredience

Ovesné vločky (200 g)

Pekanové ořechy (100 g)

Máslo (60 g)

Třtinový cukr (50 g)

Med (100 g)

Špetka soli (5 g)

Sušené brusinky (60 g)

Hořká čokoláda (70 g)