Dětský příkrm s treskou, lilkem a quinoou

Dětský příkrm s treskou, lilkem a quinoou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Treska obecná svíčková bez kůže
0.3 ks Lilek
0.5 hrnku Světlá quinoa
1 lžíce Olej

Postup přípravy

1. Dětská porce omega-3 snadno a rychle

Pestrá strava je pro správný vývoj dětí klíčová. A od 6. měsíce můžete pozvolna zkoušet také rybičky. Dětem v přiměřeném množství prospějí díky obsahu omega-3 mastných kyselin, které mají pozitivní vliv na vývoj mozku a imunity. Do tohoto receptu doporučujeme šupináče z naší nové privátní řady Fish&Fresh, u kterých se můžeme zaručit za nejvyšší kvalitu.

2. Uvaříme quinou

Quinou důkladně propláchněte v cedníku studenou vodou. Propranou quinou vařte 15 minut ve vodě, pak ji odstavte a nechte ještě asi 5-10 minut dojít. Zamíchejte do ní olej. 

3. Povaříme ryby

Rybu uvařte na páře spolu s lilkem nakrájeným na kostičky. Bude to trvat asi 10 minut. 

4. Připravíme lilek

Lilek rozmixujte a rybu rozeberte (menším dětem také rozmixujte). Tresku servírujte s hotovou quinoou a lilkovým pyré.  

5. Více inspirace, slev a výhod v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.

Nakupte potřebné ingredience

Treska obecná svíčková bez kůže (1balení)

Lilek (0.3 ks)

Světlá quinoa (0.5hrnku)

Olej (1 lžíce)