Získejte dopravu zdarma na 7 dní jako odměnu. Stačí objednat alespoň za 1 500 Kč s doručením do 3. 3. a od 4. 3. vám ji aktivujeme.

0
K pokladně

Datlová nutella

Datlová nutella

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Diana Mandle natural vel 23/25, 100 g
12 ks Medjoul Datle čerstvé medové BIO (cca 100g)
0 lžíce Bonitas Bio Kakaový prášek 150g
4 ml J.C. Horn Skořice mletá 20g

Postup přípravy

1. Mandle opékáme dozlatova

Předehřejeme troubu na 150°C. Připravíme si plech s pečícím papírem a na něj rozložíme 250 g mandlí. Opékáme zhruba 20 minut, dokud mandle lehce nezezlátnou. Je potřeba si dát pozor, aby nezhnědly. Mohly by zhořknout.

2. Datle na karamel

Zatímco jsou mandle v troubě, rozmačkám si 12 datlí vidličkou na prkýnku, dokud nezískají konzistenci podobnou karamelu.

3. Vychladlé mandle rozmixujeme

Vyndáme plech z trouby a necháme mandle trochu vychladnout. V plechovém hrníčku si mezitím, co budeme mandle mixovat, na malém plameni rozpustíme 75 g kakaového másla. V mixéru mandle rozemeleme na hladký krém. Mandle by měly vypustit trochu oleje.

4. Vznikne nám hladká hmota

Do mixéru k mandlím přidáme rozpuštěné kakaové máslo, 2 lžíce kakaového prášku, rozmačkané datle, 70 ml vody a 1 lžičku skořice. Mixujeme, dokud se vše nespojí v hladkou hmotu.

5. Šup do lednice

Naplním sklenici umixovanou nutellou a dám do lednice. Já mám raději nuttelu tužší. Gabča naopak předtím, než do ní zaboří lžíci, nuttelu z lednice vyndá a nechá trochu změknout.

Nakupte potřebné ingredience

Diana Mandle natural vel 23/25, 100 g (250 g)

Medjoul Datle čerstvé medové BIO (cca 100g) (12 ks)

Bonitas Bio Kakaový prášek 150g (0 lžíce)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (4 ml)