Do hodinky
1 porce
Předehřejte troubu na 120 °C a nastavte funkci horkovzduch. V míse smíchejte ruční metlou žloutky, cukr a sůl. V malém hrnci zahřejte smetanu na cca 80 °C a vyškrábněte do ní vanilková semínka z části rozkrojeného lusku.
Do misky s vaječnou směsí nejprve po lžičkách a asi natřikrát nalijte teplou smetanu. Vždy zašlehejte, dokud se obě směsi nespojí.
Tuto směs přeceďte přes jemné síto do vhodných zapékacích misek. Misky položte do vodní lázně: do pekáče k miskám nalijte tolik horké vody, aby sahala do poloviny misek.
Pečte 20 minut přikryté alobalem a dalších 25 minut odkryté. Misky vyjměte z vodní lázně a nechte je zcela vychladnout.
Přikryjte je folií a dejte do lednice alespoň na 3 hodiny, případně přes noc.
Těsně před podáváním posypte povrch rovnoměrně krupicovým cukrem. Použijte flambovací pistoli a cukr zkaramelizujte. Pohybujte hořákem rovnoměrně, aby se karamel nepřipálil. Povrch krusty poklaďte drobným letním ovocem a ihned podávejte.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.