Do půl hodinky
1 porce
Olej nalijeme do většího hrnce a začneme pomalu zahřívat na teplotu 170 C°.
Kukuřičnou mouku smícháme se 75 g hladké mouky a solí, dáme prozatím stranou. Ve vedlejší míse smícháme podmáslí s vajíčkem a krupicovým cukrem, lehce prošleháme, následně obě směsi spojíme dohromady do jednoho hustého těsta. Těsto přelijeme do vysoké sklenice.
Nožičky párků napícháme na špejle a lehce obalíme ve zbylé mouce, aby na nich těsto lépe drželo.
Jakmile je olej již rozpálený, uchopíme jeden kus za špejli a párek namočíme do kukuřičného těsta. Zakroužíme, aby byl doopravdy dokonale obalený, necháme nad sklenicí lehce okapat a pomalu a opatrně ho položíme do oleje.
Pomocí obracečky odlepíme ode dna a pokračujeme s dalšími kusy, doporučujeme smažit maximálně tři kusy najednou. Smažíme dozlatova asi 6-7 minut mezi teplotou 170-190 C°.