Corndogy

Corndogy

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Podmáslí
140 g Kukuřičná mouka
90 g Hladká mouka
1.5 lžičky Kypřicí přášek
0.5 lžičky Sůl
1 ks Vajíčko
1 lžíce Krupicový cukr
10 ks Párky
500 g Řepkový olej

Postup přípravy

1. Zahřejeme olej

Olej nalijeme do většího hrnce a začneme pomalu zahřívat na teplotu 170 C°.

2. Připravíme si těsto

Kukuřičnou mouku smícháme se 75 g hladké mouky a solí, dáme prozatím stranou. Ve vedlejší míse smícháme podmáslí s vajíčkem a krupicovým cukrem, lehce prošleháme, následně obě směsi spojíme dohromady do jednoho hustého těsta. Těsto přelijeme do vysoké sklenice.

3. Párky obalíme moukou

Nožičky párků napícháme na špejle a lehce obalíme ve zbylé mouce, aby na nich těsto lépe drželo. 

4. Namočíme do těsta a položíme do oleje

Jakmile je olej již rozpálený, uchopíme jeden kus za špejli a párek namočíme do kukuřičného těsta. Zakroužíme, aby byl doopravdy dokonale obalený, necháme nad sklenicí lehce okapat a pomalu a opatrně ho položíme do oleje.

5. Smažíme

Pomocí obracečky odlepíme ode dna a pokračujeme s dalšími kusy, doporučujeme smažit maximálně tři kusy najednou. Smažíme dozlatova asi 6-7 minut mezi teplotou 170-190 C°. 

Nakupte potřebné ingredience

Podmáslí (200 g)

Kukuřičná mouka (140 g)

Hladká mouka (90 g)

Kypřicí přášek (1.5lžičky)

Sůl (0.5lžičky)

Vajíčko (1 ks)

Krupicový cukr (1 lžíce)

Párky (10 ks)

Řepkový olej (500 g)