0
K pokladně

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Máslo
200 g Cukr krystal
440 g 75 % čokoláda
4 ks Žloutky
10 ks Bílky
1 lžíce Kakao
1 ks Smetana ke šlehání
10 ks Jahody
1750 ml Coca-Cola Zero

Postup přípravy

1. Rozpustíme čokoládu

V horké vodní lázni pomalu rozpusťte čokoládu a máslo. Do rozpuštěné a vychladlé čokolády přidejte žloutky a pořádně promíchejte. Mezitím si z bílků a cukru vyšlehejte nadýchaný sníh, do kterého pak opatrně zamíchejte čokoládovou hmotu.

2. Pečeme

Vzniklé těsto nalijte do formy na pečení a pečte při teplotě 180 °C přibližně 30 minut. Na ozdobení korpusu použijte jahody, ze smetany vyšlehanou domácí šlehačku a voňavé bylinky podle chuti - například mátu, meduňku či jahodové lístky.

Nakupte potřebné ingredience

Máslo (200 g)

Cukr krystal (200 g)

75 % čokoláda (440 g)

Žloutky (4 ks)

Bílky (10 ks)

Kakao (1 lžíce)

Smetana ke šlehání (1 ks)

Jahody (10 ks)

Coca-Cola Zero (1750 ml)