0
K pokladně

Čokoládové brownie

Čokoládové brownie

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Vařená červená řepa
100 g Margarín bez mléka
200 g Tmavá čokoláda
250 g Moučkový cukr
150 g Alpro natural
125 g Hladká mouka
1 lžička Prášek do pečiva
25 g Kakao
1 ks Velký pomeranč

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si připravíme pekáč o velikosti přibližně 20x20 cm a vyložíme ho papírem na pečení. Troubu předehřejme na 160-180 °C (příp. plynová roura stupeň 4).

2. Krok

S ručním mixérem rozmixujeme řepu na malé kousky. Na pánvičce za stálého míchání pomalu roztopíme čokoládu s margarínem.

3. Krok

Roztopenou čokoládu smícháme s řepou, přidáme cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu z pomeranče.

4. Krok

K mixu přidáme i Alpro a vše znova zamícháme.

5. Krok

Do čisté misky přesejeme mouku, přidáme prášek do pečiva a kakao.

6. Krok

Obě směsi smícháme, vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba 45 minut.

7. Krok

Po hodince je lahodné brownie hotové. Dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Vařená červená řepa (250 g)

Margarín bez mléka (100 g)

Tmavá čokoláda (200 g)

Moučkový cukr (250 g)

Alpro natural (150 g)

Hladká mouka (125 g)

Prášek do pečiva (1lžička)

Kakao (25 g)

Velký pomeranč (1 ks)