0
K pokladně

Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Cizrna
200 ks Cibule
2 lžíce Sladká paprika
500 ml Zeleninový vývar
2 ks Pórek
250 ml Sójová smetana
1 ks Citron
2 lžíce Olivový olej
2 g Pepř
2 g Sůl
500 g Těstoviny

Postup přípravy

1. Připravíme cizrnu

Cizrnu namočte na 12 hodin do studené vody. Poté slijte vodu a cizrnu vařte v čisté osolené vodě v poměru 1:2 asi 1,5 hodiny. Po uvaření slijte vodu z cizrny, kterou si ponechejte na pozdější použití.

2. Uvaříme vývar

Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte ji na oleji ve větším hrnci (cca 5 minut), poté přidejte papriku a restujte ještě minutu až dvě (ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Zaljite 1/2 litrem vývaru - jednoduše rozmíchejte zeleninový vývar v teplé vodě, nebo přidejte zeleninový vývar, který sami uvaříte. Nechte povařit do měkka.

3. Mixujeme cizrnu

Mezitím půlku cizrny včetně asi 100 ml tekutiny rozmixujte do hladka tyčovým mixérem. Rozmixovaná cizrna poslouží jako super zahušťovadlo.

4. Smícháme

Když je cibulka v hrnci měkká, rovněž ji spolu s vývarem rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce přidejte rozmixovanou cizrnu i nerozmixované luštěniny a nakrájený pórek.

5. Vaříme

Opět přiveďte k varu a na mírném plameni vařte dokud pórek nezměkne. Poté sejměte z ohně, vmíchejte rostlinnou smetanu a šťávu z půlky citrónu.

6. Finišujeme

Ochutnejte a dochuťte další citrónovou šťávou, pepřem, solí, příp. špetkou sladké papriky.

Nakupte potřebné ingredience

Cizrna (500 g)

Cibule (200 ks)

Sladká paprika (2 lžíce)

Zeleninový vývar (500 ml)

Pórek (2 ks)

Sójová smetana (250 ml)

Citron (1 ks)

Olivový olej (2 lžíce)

Pepř (2 g)

Sůl (2 g)

Těstoviny (500 g)