Chlazený krém zabaglione s ananasem

Chlazený krém zabaglione s ananasem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks vejce
0.1 g Moučkový cukr
0.12 ml Ananasový džus
0.066 lžíce Dezertní víno
240 ml Smetana na šlehání

Postup přípravy

1. Příprava těsta

Ve velké kovové míse smícháme smícháme žloutky, cukr, ananasový koncentrát a víno. Drátěnou metlou vše promícháme. Mísu postavíme hrnec na sporáku naplněný do jedné třetiny vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a šleháme bez přerušení 10 minut, až krém zhoustne a lepí se na vařečku.

2. Šlehání a následné chlazení v ledničce

Zabaglione přendáme do nádoby elektrického mixéru a při nízké rychlosti jej šleháme, dokud nezchladne. V chladničce necháme zabaglione nejméně hodinu důkladně vychladit.

3. Finální úpravy

Těsto před podáváním ušleháme v míse ponořené do ledu šlehačku, aby tvořila měkké špičky. Zlehka ji vmícháme ke krému. Krém přendáme do sklenic na kousky tropického ovoce, např. karamboly, manga, nebo ananasu, či bobulovin a samotné hned podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

vejce (4 ks)

Moučkový cukr (0.1 g)

Ananasový džus (0.12 ml)

Dezertní víno (0.066 lžíce)

Smetana na šlehání (240 ml)