16,65 Kč/ks
Do hodinky
1 porce
Ve velké kovové míse smícháme smícháme žloutky, cukr, ananasový koncentrát a víno. Drátěnou metlou vše promícháme. Mísu postavíme hrnec na sporáku naplněný do jedné třetiny vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a šleháme bez přerušení 10 minut, až krém zhoustne a lepí se na vařečku.
Zabaglione přendáme do nádoby elektrického mixéru a při nízké rychlosti jej šleháme, dokud nezchladne. V chladničce necháme zabaglione nejméně hodinu důkladně vychladit.
Těsto před podáváním ušleháme v míse ponořené do ledu šlehačku, aby tvořila měkké špičky. Zlehka ji vmícháme ke krému. Krém přendáme do sklenic na kousky tropického ovoce, např. karamboly, manga, nebo ananasu, či bobulovin a samotné hned podáváme.