Do dvou hodin
1 porce
Do rozpáleného kotlíku dáme sádlo a nakrájenou slaninu a necháme tuk vyškvařit a rozpustit. Přidáme najemno nasekanou cibuli a necháme jí zesklovatět. Vložíme hovězí nakrájené na kostky a podusíme, dokud se nezatáhne.
Jakmile nám maso zbělá, zaprášíme ho paprikou a přidáme sůl, pepř a feferónku. Necháme ho chvilku dusit ve vlastní šťávě a než se začne připalovat, začneme přilévat vroucí vodu. Necháme dusit alespoň hodinku, dokud maso nezměkne, a podle potřeby podléváme.
Jakmile maso trochu změkne, zalijeme ho alespoň dvěma litry horké vody a připraveným vínem. Přidáme kostky brambor, nakrájené papriky s mrkví, česnek, celerovou nať a majoránku. Vše velmi pečlivě promícháme. Za pravidelného míchání necháme vařit na mírném ohni, dokud zelenina s masem nezměknou. Deset minut před koncem můžeme přihodit nakrájenou klobásu a rajčata.
Nakonec vylovíme celerovou nať, svému účelu už posloužila, a dle potřeby dochutíme. Podáváme s kouskem křupavého chleba pod širým nebem. Přejeme příjemnou chalupářskou sezónu! :)