0
K pokladně

Česnečka

Česnečka

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

10 ks Brambory
1 palice Česnek
1 ks Vejce
0.5 balení Majoránka
1 balení Sýr
1 balení Šunka
0.5 ks Chleba

Postup přípravy

1. Připravíme si suroviny

Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je ve vývaru.

2. Ochutíme

Vývar na česnečku můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory skoro měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku.

3. Vaříme

Pozvolna vmícháme vejce, které se bude ihned srážet.

4. Dochucujeme

Pokud je česnečka málo slaná dochutíme např. Vegetou nebo Podravkou.

5. Servírujeme

Na závěr můžeme polévku posypat na kostičky nakrájeným tvrdým sýrem (eidam), šunkou a samozřejmě opraženým chlebem (na kostičky).

Nakupte potřebné ingredience

Brambory (10 ks)

Česnek (1palice)

Vejce (1 ks)

Majoránka (0.5balení)

Sýr (1balení)

Šunka (1balení)

Chleba (0.5 ks)