Čedarové krekry

Čedarové krekry

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Zátkova Hladká mouka 1kg
5 g J.C. Horn Česnek sušený granulovaný 25g
2 ks OVUS Slánská vejce M 10ks
100 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
150 g Agricol Čedar 50% bloček 200g
8 g Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg

Postup přípravy

1. Připravíme těsto

V míse smícháme mouku se solí a granulovaným česnekem. Nyní přidáme máslo a vytvoříme drobenku. V kutru rozsekáme kousky čedaru na drť. Přidáme ho k mouce s máslem společně se dvěma žloutky. Ručně vypracujeme kompaktní těsto, které zabalíme ho potravinové folie a necháme ho pár hodin odpočívat v lednici.

2. Šup do trouby

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Nyní těsto vyválíme na tloušťku 1 cm a vykrajujeme z něho sušenky. Ty vyskládáme na plech s pečícím papírem a dáme je péct na cca 10 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Zátkova Hladká mouka 1kg (200 g)

J.C. Horn Česnek sušený granulovaný 25g (5 g)

OVUS Slánská vejce M 10ks (2 ks)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (100 g)

Agricol Čedar 50% bloček 200g (150 g)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (8 g)