Do hodinky
1 porce
Cibuli nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej. Cibuli nechte zesklovatět a potom přidejte maso. Vařečkou se jej snažte rozbít na malé kousky.
Když je maso ze všech stran opečené, přidejte najemno nasekaný česnek, mletou papriku, koriandr, římský kmín, sůl a pepř. Míchejte asi půl minuty. Poté zalijte krájenými rajčaty, přidejte papriku nakrájenou na kostičky a promíchejte.
Za občasného míchání vařte asi 10 minut na mírnějším stupni.
Do hotové směsi vmíchejte uvařenou rýži – 160 gramům vařené rýže odpovídá asi poloviční množství suché nevařené rýže. Přidejte také fazole a kukuřici a promíchejte.
Na tortillu položte přepůlený list římského salátu, na něj kopeček hotové směsi, zasypejte nastrouhaným čedarem a sbalte. Nejdříve směrem doprostřed ohněte boční kraje a potom spodní přeložte vzhůru, stočte a nechte spojem dolů.
Naplněné tortilly zapečte při 230 °C v troubě po dobu asi 5 minut.
Podávejte se zakysanou smetanou.