Do hodinky
1 porce
Pár hodin před přípravou masa ho nechte postupně v lednici rozmrazit, tak jak je uvedeno na obalu.
Pastiňákové hranolky nerozmrazujte, dejte je do pekáče a dle návodu dejte péct na 220 stupňů do trouby. Po 20 minutách slijte vypečený olej a dále je dopečte během dalších dvaceti minut dozlatova.
Mezitím si na pánvi s troškou oleje osmažte oba burgery z obou stran. Když jsou hotové, dejte je stranou a do stejné pánve dejte rozehřát máslo. Do něho dejte krátce zpěnit zelený pepř bez nálevu a dijonskou hořčici, následně přidejte trošku suchého bílého vína. Nechte vyvařit alkohol a nakonec do pánve nalijte smetanu ke šlehání. Omáčku vařte do zhoustnutí, nakonec ji dle chuti dosolte.
Karbanátky servírujte s pastiňákovými hranolkami a přelité pepřovou omáčkou.