Burger (karbanátek) s pepřovou omáčkou

Burger (karbanátek) s pepřovou omáčkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

284 g Iceland Luxury Hovězí maxi burgery
1 ks Iceland Pastinákové hranolky s medovou glazurou
1 lžíce Zelený pepř v nálevu
150 ml Smetana ke šlehání
1 lžíce Máslo
0.5 lžíce Dijonská hořčice
100 ml Bílé víno
10 ml Olej na smažení
5 g Sůl

Postup přípravy

1. Maso rozmrazíme

Pár hodin před přípravou masa ho nechte postupně v lednici rozmrazit, tak jak je uvedeno na obalu.

2. Připravíme hranolky

Pastiňákové hranolky nerozmrazujte, dejte je do pekáče a dle návodu dejte péct na 220 stupňů do trouby. Po 20 minutách slijte vypečený olej a dále je dopečte během dalších dvaceti minut dozlatova.

3. Připravíme omáčku

Mezitím si na pánvi s troškou oleje osmažte oba burgery z obou stran. Když jsou hotové, dejte je stranou a do stejné pánve dejte rozehřát máslo. Do něho dejte krátce zpěnit zelený pepř bez nálevu a dijonskou hořčici, následně přidejte trošku suchého bílého vína. Nechte vyvařit alkohol a nakonec do pánve nalijte smetanu ke šlehání. Omáčku vařte do zhoustnutí, nakonec ji dle chuti dosolte.

4. Servírujeme

Karbanátky servírujte s pastiňákovými hranolkami a přelité pepřovou omáčkou.

Nakupte potřebné ingredience

Iceland Luxury Hovězí maxi burgery (284 g)

Iceland Pastinákové hranolky s medovou glazurou (1 ks)

Zelený pepř v nálevu (1 lžíce)

Smetana ke šlehání (150 ml)

Máslo (1 lžíce)

Dijonská hořčice (0.5 lžíce)

Bílé víno (100 ml)

Olej na smažení (10 ml)

Sůl (5 g)