0
K pokladně

Buchtičky se šodó

Buchtičky se šodó

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.1 g 100g moučkového cukru
1 g 42 g droždí
250 ml 250ml polotučného mléka
0.5 g 500g pšeničné hladké mouky
0.1 ml 100 ml rostliného oleje
0.01 g špetka soli
0.3333 ks 2 vejce
0.015 lžíce 3 lžíce cukru krupice
1 ks 1 baleni vanilkového cukru
750 ml 750 ml polotučného mléka
1 ks 1 pudinkový prášek
1 ks 1 pudinkový prášek
1 ks 1 pudinkový prášek
1 ks 1 pudinkový prášek
1 lžíce 1 lžíce rumu
0.05 ml 50 ml oleje

Postup přípravy

1. Založte kvásek

Mouku nasypte do mísy, vytvořte v ní důlek a do něj přidejte špetku cukru, rozdrobené droždí a trochu vlažného mléka. Mouku na okrajích osolte. Mísu přikryjte utěrkou, odstavte na teplém místě a nechte vzejít kvásek.

2. Vypracujte těsto

Když vzejde kvásek, přidejte žloutky, zbylý cukr, zbylé vlažné mléko a přilijte olej. Vypracujte těsto, které nechte kynout asi 45 minut. Během kynutí těsto ještě prohněťte.

3. Připravte se na pečení

Do pekáče nebo plechu s okrajem vlijte olej. Z těsta vytvarujte malé kuličky, které rozložte na plech a promažte olejem. Urovnejte je těsně vedle sebe. Dbejte na to, aby byly na povrchu potřené olejem.

4. Dejte se do pečení

Buchtičky pečte 20 - 25 minut v troubě předehřáté na střední teplotu (cca 175 °C).

5. Uvařte krém

Z mléka, pudinkového prášku, cukru a vanilkového cukru uvařte krém. Nechte vařit podle doby uvedené na obalu pudinkového prášku. Podle chuti do krému přidejte rum.

Nakupte potřebné ingredience

100g moučkového cukru (0.1 g)

42 g droždí (1 g)

250ml polotučného mléka (250 ml)

500g pšeničné hladké mouky (0.5 g)

100 ml rostliného oleje (0.1 ml)

špetka soli (0.01 g)

3 lžíce cukru krupice (0.015 lžíce)

1 baleni vanilkového cukru (1 ks)

750 ml polotučného mléka (750 ml)

1 pudinkový prášek (1 ks)

1 pudinkový prášek (1 ks)

1 pudinkový prášek (1 ks)

1 pudinkový prášek (1 ks)

1 lžíce rumu (1 lžíce)

50 ml oleje (0.05 ml)