Do půl hodinky
1 porce
Mouku nasypte do mísy, vytvořte v ní důlek a do něj přidejte špetku cukru, rozdrobené droždí a trochu vlažného mléka. Mouku na okrajích osolte. Mísu přikryjte utěrkou, odstavte na teplém místě a nechte vzejít kvásek.
Když vzejde kvásek, přidejte žloutky, zbylý cukr, zbylé vlažné mléko a přilijte olej. Vypracujte těsto, které nechte kynout asi 45 minut. Během kynutí těsto ještě prohněťte.
Do pekáče nebo plechu s okrajem vlijte olej. Z těsta vytvarujte malé kuličky, které rozložte na plech a promažte olejem. Urovnejte je těsně vedle sebe. Dbejte na to, aby byly na povrchu potřené olejem.
Buchtičky pečte 20 - 25 minut v troubě předehřáté na střední teplotu (cca 175 °C).
Z mléka, pudinkového prášku, cukru a vanilkového cukru uvařte krém. Nechte vařit podle doby uvedené na obalu pudinkového prášku. Podle chuti do krému přidejte rum.