Brynzové dukátky

Brynzové dukátky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Liptov Bryndza plnotučná, termizovaná 100g
160 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
1 ks OVUS Vejce Moravia 6ks - podestýlková
250 g Babiččina Volba Mouka polohrubá pšeničná 1kg
2 g Kotányi Kmín celý 28g

Postup přípravy

1. Žloutek a bílek nejprve oddělíme

Do velké zadělávací mísy dáme polohrubou mouku, povolené máslo, žloutek a brynzu. Zaděláme kompaktní těsto, zabalíme ho do potravinářské folie a díme minimálně na 60 minut do lednice.

2. Kolečka můžeme dozdobit čímkoliv

Poté vyndáme těsto z lednice, necháme ho trochu povolit, rozdělíme na 2 poloviny a každou vyválíme asi na 0,5 cm placku. Z ní pak vykrajujeme kolečka, ty přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme ho bílkem a posypeme kmínem nebo plátky mandlí. Dukátky pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 15 minut dozlatova.

Nakupte potřebné ingredience

Liptov Bryndza plnotučná, termizovaná 100g (200 g)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (160 g)

OVUS Vejce Moravia 6ks - podestýlková (1 ks)

Babiččina Volba Mouka polohrubá pšeničná 1kg (250 g)

Kotányi Kmín celý 28g (2 g)