Avokádové těstoviny

Avokádové těstoviny

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Panzani Penne Rigate 500g
1 ks Avokádo "Ready to Eat" (cca 160g)
2 stroužky Česnek (cca 70g)
60 ml Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l
2 lžíce Limmi 100% citrónová šťáva 200ml
15 g Bazalka řezaná balená 30g
60 g Zanetti Grana Padano tvrdý sýr 200g
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 stroužky Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Těstoviny al dente

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a vložíme do mísy.

2. Stačí rozmixovat

Mezitím oloupeme avokádo, česnek a vložíme je do mixeru společně s olivovým olejem, citronovou šťávou, velkou hrstí bazalky, nastrouhaným sýrem, solí a rozmixujeme dohladka. Avokádovou směs promícháme s těstovinami.

3. Dobrou chuť!

Servírujeme se sýrem nastrouhaným na hoblinky. Ozdobíme bazalkou a čerstvě mletým pepřem.

Nakupte potřebné ingredience

Panzani Penne Rigate 500g (300 g)

Avokádo "Ready to Eat" (cca 160g) (1 ks)

Česnek (cca 70g) (2 stroužky)

Ondoliva Olivový olej z pokrutin 1l (60 ml)

Limmi 100% citrónová šťáva 200ml (2 lžíce)

Bazalka řezaná balená 30g (15 g)

Zanetti Grana Padano tvrdý sýr 200g (60 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 stroužky)