Do půl hodinky
1 porce
Očistíme maso, osolíme, opepříme a na oleji (2 lžíce na 2 porce) opečeme z každé strany asi 1-4 minuty dle tloušťky masa tak, aby bylo maso propečené dle Vašich představ. Dáme stranou chladnout.
Oloupeme mango a odkrájíme od pecky. Nakrájíme na kostky o velikosti asi 1 cm.
Do mísy dáme šťávu z limetky, cukr, 40 ml oleje extra virgin (na 2 porce), rybí omáčku a nasekané chilli dle chuti (chilli papričku před nakrájením očistíme od pálivých zrníček). Promícháme.
Cibuli a zelí nakrájíme na nudličky přibližně 3 mm tenké. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 0,5 cm tenké plátky. Do mísy se zálivkou vložíme mango, zelí, cibuli, maso a klíčky. Vše promícháme s nasekanou thajskou bazalkou na 0,5 cm velké kousky a servírujeme.