Asijský salát s hovězím masem a mangem

Asijský salát s hovězím masem a mangem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Hovězí roštěná
100 g Mango
50 g Limetka
20 ml Rybí omáčka
6 g Hnědý cukr
100 g Bílé zelí
30 g Červená cibule
20 g Sójové klíčky
1 g Thajská bazalka
0.5 ks Chilli paprička
3 plátky Slanina
50 g Ledový salát
0.5 ks Citron
2 g Cukr

Postup přípravy

1. Připravíme si maso

Očistíme maso, osolíme, opepříme a na oleji (2 lžíce na 2 porce) opečeme z každé strany asi 1-4 minuty dle tloušťky masa tak, aby bylo maso propečené dle Vašich představ. Dáme stranou chladnout.

2. Připravíme si mango

Oloupeme mango a odkrájíme od pecky. Nakrájíme na kostky o velikosti asi 1 cm.

3. Připravíme si zálivku

Do mísy dáme šťávu z limetky, cukr, 40 ml oleje extra virgin (na 2 porce), rybí omáčku a nasekané chilli dle chuti (chilli papričku před nakrájením očistíme od pálivých zrníček). Promícháme.

4. Dokončíme salát

Cibuli a zelí nakrájíme na nudličky přibližně 3 mm tenké. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 0,5 cm tenké plátky. Do mísy se zálivkou vložíme mango, zelí, cibuli, maso a klíčky. Vše promícháme s nasekanou thajskou bazalkou na 0,5 cm velké kousky a servírujeme.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí roštěná (150 g)

Mango (100 g)

Limetka (50 g)

Rybí omáčka (20 ml)

Hnědý cukr (6 g)

Bílé zelí (100 g)

Červená cibule (30 g)

Sójové klíčky (20 g)

Thajská bazalka (1 g)

Chilli paprička (0.5 ks)

Slanina (3plátky)

Ledový salát (50 g)

Citron (0.5 ks)

Cukr (2 g)