0
K pokladně

Asijská žebírka

Asijská žebírka

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Jasmínová rýže
1 kg Vepřová žebírka
5 ks Badyán celý
0 lžíce Sojová omáčka
6 g Skořice
6 g Hřebíček
6 g Hřebíček
4 lžíce Třtinový cukr
4 stroužek Česnek
1 ks Zázvor
0.1 lžíce Kečup
2 lžíce Dijonská hořčice
3 lžíce Rýžový ocet
0.3 ks Chilli paprička
1 ks Lahůdková cibulka
1 větviček Koriandr
1 ks Čínské zelí Pak Choi
1 kg Hovězí žebra

Postup přípravy

1.

Do kastrůlku nalijeme sójovou omáčku, přidáme cukr, badyán, mleté koření, nasekaný česnek se zázvorem, chilli papričku podle chuti, hořčici, kečup a rýžový ocet. Směs mícháme a vaříme do zhoustnutí. Potom necháme vychladnout.

2.

Troubu rozehřejeme na 180°C. Maso osolíme, potřeme částí připravené marinády z obou stran. Žebírka položíme do pekáče a vložíme do trouby na cca 20 minut. Potom teplotu snížíme na 160 °C, podlijeme horkou vodou, plech zakryjeme alobalem, pokračujeme v pomalém pečení další cca 3 hodiny. Žebírka průběžně kontrolujeme, v případě potřeby podléváme vodou, aby se nepřipálila. Žebírka jednou otočíme, znovu potřeme marinádou.

3.

Na závěr pečení odstraníme alobal, žebírka obrátíme masem nahoru, potřeme zbytkem marinády a pečeme odkryté asi 30 minut. Rýži mezitím připravíme podle návodu na obalu.

4.

Hotová žebírka posypeme nakrájenou chilli papričkou, čerstvým koriandrem a jarní cibulkou. Jako přílohu můžeme podávat jasmínovou rýži s čínským zelí pak choi.

Nakupte potřebné ingredience

Jasmínová rýže (200 g)

Vepřová žebírka (1 kg)

Badyán celý (5 ks)

Sojová omáčka (0 lžíce)

Skořice (6 g)

Hřebíček (6 g)

Hřebíček (6 g)

Třtinový cukr (4 lžíce)

Česnek (4 stroužek)

Zázvor (1 ks)

Kečup (0.1 lžíce)

Dijonská hořčice (2 lžíce)

Rýžový ocet (3 lžíce)

Chilli paprička (0.3 ks)

Lahůdková cibulka (1 ks)

Koriandr (1větviček)

Čínské zelí Pak Choi (1 ks)

Hovězí žebra (1 kg)