Časově náročný
1 porce
Do kastrůlku nalijeme sójovou omáčku, přidáme cukr, badyán, mleté koření, nasekaný česnek se zázvorem, chilli papričku podle chuti, hořčici, kečup a rýžový ocet. Směs mícháme a vaříme do zhoustnutí. Potom necháme vychladnout.
Troubu rozehřejeme na 180°C. Maso osolíme, potřeme částí připravené marinády z obou stran. Žebírka položíme do pekáče a vložíme do trouby na cca 20 minut. Potom teplotu snížíme na 160 °C, podlijeme horkou vodou, plech zakryjeme alobalem, pokračujeme v pomalém pečení další cca 3 hodiny. Žebírka průběžně kontrolujeme, v případě potřeby podléváme vodou, aby se nepřipálila. Žebírka jednou otočíme, znovu potřeme marinádou.
Na závěr pečení odstraníme alobal, žebírka obrátíme masem nahoru, potřeme zbytkem marinády a pečeme odkryté asi 30 minut. Rýži mezitím připravíme podle návodu na obalu.
Hotová žebírka posypeme nakrájenou chilli papričkou, čerstvým koriandrem a jarní cibulkou. Jako přílohu můžeme podávat jasmínovou rýži s čínským zelí pak choi.