Arašídové truffles

Arašídové truffles

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Smetana
70 g Arašídové máslo (nebo ghí)
2 lžíce Máslo
200 g Hořká čokoláda
1 hrst Arašídová mouka či kakao na obalení

Postup přípravy

1. Připravíme čokoládovou směs

Smetanu společně s máslem nalijeme do kastrůlku a pomalu zahříváme. Čokoládu pokrájíme na malé kousky a nasypeme do větší misky. Jakmile se na smetaně objeví první bublinky, stáhneme z plotny a okamžitě ji přelijeme přes nasekanou čokoládu. Necháme stát cca minutu, poté rozmícháme do hladké a husté čokoládové omáčky. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté přidáme arašídové máslo a zamícháme dohladka.

2. Vytvoříme kuličky ze směsi a obalíme v arašídové mouce

Přesuneme do lednice a necháme ztuhnout alespoň 5 hodin. Do misky vysypeme trochu arašídové mouky, lžičkou nabereme trochu směsi, v rukou rychle vyválíme kuličku a ihned obalíme v arašídové mouce. Pracujeme rychle, jelikož vlivem tepla našich rukou bude směs řídnout, takže čím déle budete vždy kuličku tvarovat, tím bude směs lepivější. Není potřeba, aby byly kuličky dokonale pravidelné.

3. Dáme do lednice

Skladujeme v lednici, vždy je ale vyndáme cca 20 minut před podáváním.

Nakupte potřebné ingredience

Smetana (200 g)

Arašídové máslo (nebo ghí) (70 g)

Máslo (2 lžíce)

Hořká čokoláda (200 g)

Arašídová mouka či kakao na obalení (1hrst)