Časově náročný
1 porce
Smetanu společně s máslem nalijeme do kastrůlku a pomalu zahříváme. Čokoládu pokrájíme na malé kousky a nasypeme do větší misky. Jakmile se na smetaně objeví první bublinky, stáhneme z plotny a okamžitě ji přelijeme přes nasekanou čokoládu. Necháme stát cca minutu, poté rozmícháme do hladké a husté čokoládové omáčky. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté přidáme arašídové máslo a zamícháme dohladka.
Přesuneme do lednice a necháme ztuhnout alespoň 5 hodin. Do misky vysypeme trochu arašídové mouky, lžičkou nabereme trochu směsi, v rukou rychle vyválíme kuličku a ihned obalíme v arašídové mouce. Pracujeme rychle, jelikož vlivem tepla našich rukou bude směs řídnout, takže čím déle budete vždy kuličku tvarovat, tím bude směs lepivější. Není potřeba, aby byly kuličky dokonale pravidelné.
Skladujeme v lednici, vždy je ale vyndáme cca 20 minut před podáváním.